top of page

Jooga

Jooga
Jooga

Joogalla kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä syvempää keho-mieli-sielu yhteyttä

Mitä Jooga on

Jooga on itsehoitomenetelmä, joka edistää hyvinvointia kokonaisvaltaisesti huomioiden fyysisen, psyykkisen ja henkisen puolen. Jooga fyysisenä harjoituksena avaa, palauttaa ja vahvistaa kehoa, rauhoittaa ja virkistävää mieltä, elvyttävää ja tasapainottaa fysiologisia toimintoja sekä energeettistä järjestelmää. Jooga auttaa harjoittamaan myös tietoisuus-, läsnäolo- ja tunnetaitoja sekä lisää mielenhallintaa ja kehotuntemusta. Jooga monipuolisena harjoituksena onkin tehokas keino ylläpitämään terveyttä ja on luonnollinen lääke niin fyysisiin oireisiin, mielialaan kuin henkiseen kuormaan.

 

Alkuperältään jooga on ikivanhaa viisautta, henkistä filosofiaa ja elämänkatsomus opettaen harmonista elämäntapaa ja tukien henkistä kehitystä. Sana jooga tulee sanskritin sanasta Yuj tarkoittaen yhdistymistä ja se kuvastaakin hyvin joogan kokonaisvaltaisuutta ja yhteyttä, jonka sen avulla voi löytää. Syvempää yhteyttä omaan kehoon, mieleen ja sieluun sekä toisiin ihmisiin, luontoon ja tähän maailmankaikkeuteen.

"Jalat tukevasti maassa, käsi kurkottaen taivaaseen. Tunnen äitimaan kannattelun ja elinvoiman, korkeimman valon ja viisauden. Hengitän ja kuvittelen näiden energioiden täyttävän kehoni, yhdistyvän. Rakkaus virtaa sydämeeni, leviten sieltä ympärilleni. Tunnen syvän rauhan."

- oma runo

Joogatarjontani

Ohjaan joogaa tällä hetkellä Kouvolassa studio yoga and moressa. Tulen mielelläni ohjamaan joogaa tilauksesta omalle porukallesi, työyhteisöihin tai erilaisiin tapahtumiin. Seuraa somekanaviani niin pysyt ajan tasalla tarjonnasta. Alempaa näet myös tämän hetken joogatunnit.

Ohjaan kokonaisvaltaista hathajoogaa yhdistellen siihen oppimiani joogatyylejä. Ohjaustyylini on lempeä ja meditatiivinen ja siinä näkyy myös energeettinen työskentely. Vahvuuteni on luoda monipuolisia ja harmonisia harjoituskokonaisuuksia.

Yleisesti joogaharjoituksessa yhdistyy fyysiset harjoitteet eli liikkeet ja asanat, mielen harjoittaminen ja meditaatio sekä hengityksen harjoittaminen ja tietoinen rentoutuminen. Harjoitukset voivat vaihdella passiivisesta dynaamiseen, eli olla enemmän palauttavia ja rauhoittavia tai voimistavia ja energisoivia.

Tunneillani pyrin luomaan sinulle turvallisen ja kannatellun tilan pysähtyä itsesi ja kehosi äärelle. Näiden asioiden lisäksi haluan välittää tunneillani rauhaa, luottamusta, myötätuntoa, hyvää mieltä sekä hoitavaa valoenergiaa.

Huhtikuun joogatunnit

 

Kouvolassa yoga and more studiolla: 10.4, 17.4 ja 24.4.

18:00 - 19:15 Lempeä hathajooga

Tunti koostuu pehmeistä että dynaamisista asanoista rauhalliseen tahtiin liikkuen ja hengitellen. Vaihdellen hengitysharjoituksia, meditaatioita ja rentoutuksia. Kehoa ja mieltä tasapainottava, voimistava ja hoitava kokonaisuus.

 

Ilmottaudu mukaan

Jooga on kaikille

Jooga on kaikille ikään, kokoon tai sukupuoleen katsomatta. Ei tarvitse taipua kaikkeen eikä olla ennestään notkea. Joogassakin kehitytään pikkuhiljaa ja harjoitellaan aina omia kehon rajoja kunnioittaen. Joogaa on myös monta eri suuntausta ja tyyliä harjoittaa, joten itselle sopiva muoto löytyy kokeilujen kautta.

 

Haluan kannustaa myös sinua kokeilemaan joogaa, jotta voit kokea sen monipuolisuuden ja oppia kuinka joogan avulla voit kohottaa terveyttäsi, mielentilaasi ja energiatasojasi sekä tutustua ainutlaatuiseen kehoosi ja itseesi syvemmin.

Miten jooga on auttanut minua

Valitsin aikoinaan lähteä opiskelemaan joogaa koska se on niin kokonaisvaltaista ja hyvä keino huolehtia itsestään. Joogan avulla olen oppinut pysähtymään itseni äärelle ja kääntymään sisäänpäin; kohtaamaan tunteeni, kuuntelemaan kehoni tarpeita ja sydämeni ääntä herkemmin. Joogan myötä aloin myös arvostamaan kehoani ja ylipäätään kehollisuutta ihan uudella tavalla.

 

Jooga auttaa minua pysymään fyysisesti ja henkisesti terveenä, elinvoimaisena ja vahvana sekä tuo lisää voimavaroja arkeen ja luo tasapainoa elämään. Erilaisilla harjoitteilla olen oppinut kuinka voin säädellä omaa vireystasoa ja mielentilaa, pitää yllä sisäistä rauhaa ja palautua läsnäoloon. Jooga myös muistuttaa minua elämään sydämestä käsin, hyvyydessä, myötätunnossa, luottamuksessa ja rakkaudessa sekä päästämään irti turhasta.

"Kristan lempeä ja vahvalla kokemuksella ohjaama jooga on ollut itselle yllättävän kokonaisvaltainen matka, jonka avulla olen löytänyt kehoni viisauden ja henkisen hyvinvointini aivan uudelta tasolta. Olin aiemmin vain haaveillut joogan aloittamisesta, mutta Kristan lempeys ja kannustava ote ohjauksessa saivat minut rohkaistumaan kokeilemaan. Suosittelen Kristan palveluita lämpimästi."
 
Palaute
bottom of page